Aanhanger van tractor gevuld met puin kantelt in Ommen

OMMEN - Op de Coevorderweg in Ommen is woensdagmiddag 18 november omstreeks 14.10 uur een tractor met aanhanger gevuld met puin gekanteld. Bij het ongeval is zover bekend niemand gewond geraakt.

Volgens getuigen zou de bestuurder van de tractor te hard hebben gereden. De weg is ter plaatse volledig afgesloten.
Nieuwsgrazer

Bijlages

(klik om te vergroten)

Afbeelding van gelinkte bron artikel

Reacties

+1
schluterman
Als die kar helemaal vol is geweest dan snap ik niet wat de chauffeur bezielt om met zoiets op pad te gaan. Veel te zwaar
suggs 73
Gokje . bestuurder is een jong iemand
+1
Loeideutz
@suggs 73 Gokje? Baas zei:”Rijden!”
ford8630power
@Loeideutz Jullie gokken beide verkeerd
bart-spies
@ford8630power
Verlos ons dan maar met het antwoord
labella
@ford8630power ik wil ook nog wel een gokje wagen, was het de baas zelf?
Niels_D
+4
walker1
Vrachtwagen trailer met dolly. Tja, zo'n trailer vol met puin is snel 30, 35 ton. Met zo'n dolly heb je weinig druk op de achteras van de trekker en als dan iets te enthousiast door de bocht gaat, wordt het een gevalletje: "trailer, waar ga je met de trekker naar toe" ipv andersom.
suggs 73
@walker1 ook nog een stuuras , snelheid en sturen is dan wel een dingetje
+2
Emmink
@suggs 73 vooral in zo'n bocht als deze. Kom dr best vaak langs met vrachtwagen, zowel bakwagen als combi als met oplegger (ook stuuras) en vaak geladen met vee. T is een nare bocht waar je al gauw te snel doorheen gaat..
walker1
Quote:
De geborgen lading puin wordt door de politie gewogen om het gewicht vast te stellen.

Gaat een dure grap worden als die echt te zwaar beladen was.
Rick V
@walker1 hoe lang zal die geweest zijn? 18.75m?
echte844
Als hij werkelijk royaal te zwaar was en daarbij ook te lang. Wat doet de verzekering dan?
Maar ja het is wel ruig om met zo een combinatie te rijden en goedkoper dan een vrachtwagen.
case 745 xl
@echte844 goedkoper? Denk dat het je tegenvalt een vrachtwagen is zuiniger en denk .maar een aan de banden slijtage van een trekker.
+1
JohnDeere5085
@echte844 niets uitkeren, te zwaar of te lang ben je gewoonweg niet verzekerd. Die maatschappijen zijn niet groot geworden door alles maar uit te keren...
Loeideutz
@JohnDeere5085 Op zich heb je helemaal gelijk. Toch zal het wat moeilijker liggen. Staat dat ook duidelijk in de voorwaarden vermeld? Een rechter zal daar zeker naar kijken.
Anders wordt het als de politie op dat moment een bekeuring uit deelt omdat je te lang of te zwaar bent. Ik begrijp dus ook al jaren niet waarom we nog steeds opleggers op een dolly achter de tractor blijven hangen. Volgens mij mag een aanhanger in Nederland nog steeds maar 11 meter zijn achter de tractor. Laat de dolly apart gerekend worden, dan heb je 2 aanhangers, is toegestaan, met maximaal 4 assen. Moet je wel nog zorgen dat je binnen de 18,75 lengte valt.
+3
roscho
Citaat uit het artikel: Getuigen vertelden dat de trekker in hun beleving met een te hoge snelheid door de bocht ging.

Bij elk ongeluk zijn wel mensen te vinden die vinden dat het ongeluk is ontstaan door te hoge snelheid. Feiten??? Hoe snel reed de combinatie dan wel? Reed er een auto achter die de snelheid kon controleren? Anders valt dit voor de zoveelste keer in de categorie "tendentieus gelul". Als de pers niet beter rechercheert naar de feiten, kunnen ze dit beter niet vermelden.
labella
@roscho ik kom er met de trekker ook wel eens langs maar je kunt daar in ieder geval niet volgas door de bocht maar ja wat is te hard. Ik denk dat het eerder een kombinatie van een te zware kieper met een te lichte trekker is, dan gaat een kieper in een bocht al snel zijn eigen weg.
+4
roscho
@labella Je zult best gelijk hebben, de trekkerchauffeur is vast te optimistisch geweest. Het gaat mij ook niet om de oorzaak van het ongeluk, maar om (wederom) het gelul van de pers. Wat ze niet weten, bedenken ze er zelf maar bij, al dan niet met hulp van getuigen, die het ook niet weten. Laat iemand wat zeggen, dan hoef je er zelf geen verantwoording voor te nemen. Vraag aan zo'n getuige: "Hoe kon dit gebeuren? Was de snelheid te hoog?" Als zo'n suggestie wordt gedaan, hoeft de getuige maar "ja" te zeggen en er komt in de krant dat "volgens getuigen de snelheid te hoog was". Natuurlijk ligt ergens wel een oorzaak voor dit ongeluk en snelheid zou dat best kunnen zijn. Maar publiceer dat pas als het bewezen is.

Vrachtwagen liefhebber? Help mee!

Zit jij dagelijks op de vrachtwagen of heb je gewoon een gezonde interesse in vrachtwagens? Als geluk bij een ongeluk kom je deze website tegen! Op vrachtwagenongeval.nl zie je alle inhoud die met ongevallen te maken hebben. Op TruckFan zie je echter alles wat met vrachtwagens te maken heeft. Help mee door foto's, video's en nieuwsberichten te verzamelen en te delen.

Lid worden is heel eenvoudig!