Boeren over snelweg-ongeluk met trekker tijdens protest: ‘We konden er niets aan doen’

WEERSELO - Twee broers uit Weerselo waren woensdagavond na het boerenprotest in Den Haag betrokken bij een ongeval op de A4 bij Roelofarendsveen. Een automobilist raakte bij het invoegen hun trekker, die over de kop sloeg. „Het was een mooie dag, met een raar einde.”

Dit topic is ook zichtbaar op het Prikkebord

Nieuwsgrazer

Reacties

+3
CorP
je zal zoiets maar hebben
+2
Skroefkelos
Ik heb zowel aan agractie als FDF een donatie gedaan , niet zo heel groot maar gewoon leuke fooi , stel me voor dat je toch wel flinke schade hebt , door finaciele steun van vele agrarierers aan FDF en Agractie kunnen die misschien deze persoon met het ongeluk financieel steunen als de verzekering dit niet (wil) dekken. , zou eigenlijk dan wel willen weten waar je verzekerd bent.

En mannen blijf nog doneren voor vervolg acties !
casev
@Skroefkelos ik denk dat het verzekeringverhaal in dit geval wel eens een lang verhaal kan worden.....
Erik!!1979
@casev misschien openbaar maken wie de verzekeringsmaatschappij is. Kunnen we daar de volgende keer 20.000 man met 5.000 trekkers voor zetten als die niet betaald. Of iedereen daar verzekeren als die wel betaald.
mike_v
Of net heel kort @casev ...
Frans1
@Skroefkelos strafrecht en verzekeringsrecht zijn gescheiden, dus wordt gewoon vergoed
BertK
Ook al hoorden ze er misschien niet, ze werden aangereden door een ander. Die ander werd niet gedwongen tegen deze jongens aan te rijden, was zijn fout dus zijn aansprakelijkheid lijkt me.
Skroefkelos
@BertK het was aangekondigd en er was politie begeleiding , en de zwaailampen stonden aan , ook al heeft de automobilist dit per ongeluk veroorzaakt , dan is het nog zo dat hij een zoals genoemd in verkeer "een bijzondere handeling uitvoert" door in/uit te voegen. Normaal ben.je dan altijd fout.
puntertje
Gelukkig geen slachtoffers, maar ja, of de verzekering het dekt? Als je met je personenauto op een formule 1 circuit gaat rijden tussen de racewagens dekt de verzekering het ook niet. Ook niet als je aan het protesteren bent.
En wat mij ook wel zorgen baarde, vele jongelui stonden behoorlijk bier te tanken. Dat kan, maar niet als je daarna in een enorme trekker stapt. Ik hoop maar dat het ook niet gebeurd is. Was er dan iets voor gevallen dan was ons imago meteen naar de Filistijnen.
Twentsch Land
De boeren zijn niet voor de fun naar den haag gereden.... het was zeker wel bedrijfsmatig om kracht bij te zetten ten gunste van hun bedrijf......wat dat betreft moet de verzekering gewoon uitbetalen....drank of verdovende middelen op mag natuurlijk nooit.

@puntertje
+2
sorry
@Twentsch Land voor de duidelijkheid ze zijn aangereden
Twentsch Land
Ja weet ik.... maar even los van dat....@sorry
puntertje
@Twentsch Land Maar ja, bedrijfsmatig op de snelweg...?
Twentsch Land
Ja dat kan een discussie punt zijn.....maar als het gemeenschappelijk gaat, en dat deed het, en het was een bijbehorend onderdeel van het protest ??? ..... @puntertje
Erco
@puntertje ja bedrijfsmatiger dan vechten voor je toekomst is er niet toch
+2
bartjuh
@puntertje
Ze hadden geen andere keus dan de snelweg op. De politie wees iedereen de snelweg op en je moet aanwijzingen van politie opvolgen
puntertje
@bartjuh ik hoop het
erik9831
Quote Reactie van @puntertje:
Als je met je personenauto op een formule 1 circuit gaat rijden tussen de racewagens

Toch dekt de verzekering ook ongevallen op dat punt. Op de nordschleife ben je verzekerd tijdens het racen.
mike_v
Quote Reactie van @erik9831:
Op de nordschleife

Dat weet ik nog zo niet ... Weet wel dat je je blauw betaald als ze door jouw toedoen het circuit moeten stilleggen. Maar dat is los van de verzekeringskwestie.
erik9831
@mike_v word aanzien als openbare weg, waar er tol word gevraagd. Eigenlijk een stuk autostrade waar de snelheidslimiet onbeperkt is.
+4
rene-de-jong
Mocht de verzekering lastig doen; even melden op de media welke maatschappij dat is en dan kan dat probleem ook wel wat kleiner zijn.
#samensterk
+1
dewittemotor
Laten we de juridische kant even parkeren.
Er hebben afgelopen weken vele bedrijven een bijdrage geleverd die actief zijn in en rondom de agrarische sector. Als de verzekeringsmaatschappij er een is met een grote agrarische portefeuille, dan kunnen ze dit gewoon regelen. Daar hebben ze ook stroppenpotten voor. Dat ze er voorzichtig mee zijn, omdat de acties nog lopen snap ik, maar zij verdienen ook aan ons

Vrachtwagen liefhebber? Help mee!

Zit jij dagelijks op de vrachtwagen of heb je gewoon een gezonde interesse in vrachtwagens? Als geluk bij een ongeluk kom je deze website tegen! Op vrachtwagenongeval.nl zie je alle inhoud die met ongevallen te maken hebben. Op TruckFan zie je echter alles wat met vrachtwagens te maken heeft. Help mee door foto's, video's en nieuwsberichten te verzamelen en te delen.

Lid worden is heel eenvoudig!